Scroll Top

טיפים בבחירת קבלן

about1

חשוב לזכור:

כל מה שזול הוא מפתה אך לזכור שבד”כ זה מתכון לאכזבות, כעסים והוצאות גדולות ולא צפויות. לכן חשוב לבחור בעסקה הטובה ביותר והמשתלמת ביותר הכוללת את המלים :קומפלט, אחריות על לו”ז (=קנס על אחור),איכות וכמובן המלצות מעודכנות.

השקיעו זמן רב בבחירת הקבלן המבצע. הפעילו את חוש הבקורת האם תוכלו לקבל ממנו שרות מקצועי ואדיב, בדקו שהוא קבלן רשום, בדקו שיש לו בטוח אחריות על עבודתו, בדקו מה האווירה בין העובדים (צעקות, האשמות או רוגע)

וודאו האם היו עכובים שונים וכיצד תוכלו לבטח את עצמכם במקרה זה (כי הרי תצטרכו לשלם יותר זמן שכ”ד, או לא תוכלו להשכיר את הדירה שלכם בזמן ).

בדקו אפשרות לבטח את הפרויקט מצדכם

חפשו קבלן אמין, בעל רשיון, וותיק במקצוע, קבלתם המלצות, ראיתם יחד עם האדריכל/מעצב עבודות שונות של הקבלן.

בזמן שאתם ממתינים לאישורי הבנייה, תוכלו להתחיל לקבל הצעות מחיר

עליכם להחליט אם לבנות באמצעות קבלן מפתח- הווה אומר, אדם אחד או חברה קבלנית שאחראית מולכם לכל תהליך הבנייה. או בנייה עצמאית שמשמעותה קבלת הצעות מחיר, ועבודה מול כל קבלני המשנה ובעלי המקצוע השונים, קבלן השלד, קבלן החשמל, הנגר, הרצף, וכן הלאה.

היתרון העיקרי של עבודה מול קבלן מפתח הוא ראש שקט יותר, אך הבנייה בצורה זו עשויה להיות יקרה יותר. בבנייה עצמאית, אתם הופכים למעשה למנהלי העבודה והמפקחים על הבנייה, וזה אומר שכדאי לבקש הבנה והתחשבות מהבוסים בעבודה או מהלקוחות שלכם, כי אתם תהיו פחות פנויים אליהם בתקופה הקרובה

בכל מקרה, עליכם להראות נוכחות באתר הבנייה ,להבין את תהליך העבודה ולהיות בקשר עם הקבלן, מפקח ואדריכל או מעצב

איך אמר לי חבר שסיים לבנות את ביתו לאחרונה ושימש כקבלן ? ‘ברוב הזמן של הבנייה- לא בונים’, כלומר רוב הזמן אתם תמצאו את עצמכם ממתינים לבעלי המקצוע השונים.

תבינו מה עושים בעלי המקצוע ותהיו שותפים פעילים לתהליך הבנייה

בקשו לוחות זמנים מדוייקים לעבודה מהקבלן/מפקח/מנהל אתר והתנו את התשלום המלא בסיום העבודה

הקבלן המבצע והחומרים הם ההוצאה הגבוה ביותר במיזם ולכן כדאי ליצור משא ומתן נכון במיוחד לאחר שהשוותם מחירים. יחד עם זאת, המטרה היא לקבל מוצר מעולה ולכן צריך לחפש את ההצעה המשתלמת ביותר

שווה לשלם עבור כתב כמויות שהמפקח/אדריכל/מעצב/מנהל פרויקט יכין. כך לא תכנסו למערבולת הוצאות לא צפויות ותהיה לכם שליטה על שינויים ותוספות ותדעו לתמחר אותם.

אל תסמכו על הקבלן בספירת נק חשמל /תאורה. סיפרו לבד בזמנכם ותראו שיש הבדלים בכמויות והגדרות

דילוג לתוכן